Vi söker en biträdande jurist inom svensk och internationell arvs- och familjerätt

2021-09-09

Har du passion för juridik och vill arbeta på en advokatbyrå som har högsta kvalitet som ledstjärna? Nu har du chansen! Till Elison Wahlin Advokatbyrå i Göteborg och Kungsbacka söker vi nu en biträdande jurist.

Få ett utvecklande arbete tillsammans med kunniga kollegor

Elison Wahlin Advokatbyrå är en byrå som strävar åt att leverera högkvalitativa resultat. Vi har kontor i centrala Göteborg och vår bas i Kungsbacka med åtta jurister och en paralegal på ett nybyggt kontor. Här är beslutsvägarna korta och ambitionerna höga. Vi arbetar brett inom flera olika verksamhetsområden där samtliga jurister besitter spetskompetens inom sina specifika specialområden. Byrån befinner sig i en expansiv fas och vi vill därför förstärka med ytterligare en jurist med spetskompetens.

Vi söker en biträdande jurist inom svensk och internationell arvs- och familjerätt. Till vårt kontor i Kungsbacka söker vi en biträdande jurist som vill arbeta med svensk och internationell arvs- och familjerätt. Det kan innebära upprättande av olika familjerättsliga dokument t.ex. äktenskapsförord, arvskifte eller mer komplicerade ärenden t.ex. beslut om arvskifte, handläggning av internationella dödsbon, rådgivning m.m. Dina arbetsuppgifter innebär att handlägga egna mål och processa i domstol.

Som jurist hos oss kommer du snabbt in i verksamheten och till skillnad från större byråer får du möjlighet till tidig klientkontakt. Du blir en del av ett samarbetsinriktat team där den gemensamma passionen för juridik bidrar till en bra anda med stor frihet under ansvar. En vanlig dag på jobbet kommer du arbeta klientnära, både självständigt men också i nära samarbete med dina kollegor. Bland våra klienter hittas företag, privatpersoner och kommuner. Vi värdesätter utveckling för var och en inom sitt rättsområde.

Vi söker ambitiösa jurister

Vi har som målsättning att rekrytera de främsta juristerna och ställer höga krav på de som vi anställer. Vi värdesätter goda betyg och en väl utvecklad förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska. Det är meriterande med notarietjänstgöring, några års arbetslivserfarenhet och utlandserfarenhet. För att passa in hos oss bör du vara utåtriktad, driven, förtroendeingivande och noggrann.

Vi är lika nyfikna på dig som är rutinerad jurist med gedigna meriter i bagaget som på dig som nyligen har påbörjat en lång och spännande karriär.

“Det bästa med mitt jobb är de omväxlande arbetsuppgifterna. Här får jag möjlighet att fördjupa mig i områden som jag tycker är särskilt intressanta – och det händer ofta något nytt och oväntat. Ett stort plus är även de nya lokalerna.”

Otto Johansson Hansson
Biträdande jurist

Vi erbjuder

❖ Engagerade kollegor och erfarna handledare
Hos oss blir du en del av ett drivet gäng som alla trivs riktigt bra på sin arbetsplats. Vi har ett öppensinnat arbetssätt med stort fokus på att utvecklas tillsammans.

❖ Intressanta arbetsuppgifter och goda möjligheter att utvecklas
För rätt sökande erbjuder byrån intressanta arbetsuppgifter och mycket goda möjligheter till att utvecklas till en skicklig affärsjurist.

❖ Eget rum i nybyggt kontorskomplex i Kungsbacka
Välkommen till en helt nybyggd kontorsbyggnad med modern inredning.

Nu är vi nyfikna på dig!
Skicka CV, personligt brev, examensbevis samt relevanta betyg så snart som möjligt, dock senast den 30 september 2021.

info@elisonwahlin.se
0300-731 00

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyhetsarkiv

Stort grattis till våra två nya advokater!

Stort grattis till våra två nya advokater!

Vi kan stolt berätta att Adelina Alija och Cornelia Sundberg idag antagits som ledamöter av Sveriges Advokatsamfund och har därmed rätt att kalla sig advokat. Formuleringen av Sveriges Advokatsamfund stämmer väl in på Adelina och Cornelia, bra jobbat! "Det ställs höga...

läs mer
Vi välkomnar två nya biträdande jurister

Vi välkomnar två nya biträdande jurister

Varmt välkomna Marcus Norlin och Alexander Nuija! Vi ser framemot att få jobba tillsammans med målet att erbjuda kvalificerad juridisk rådgivning till såväl företag som privatpersoner. Bekanta dig med våra nya medarbetare:Profil Marcus NorlinProfil Alexander Nuija...

läs mer
Vi ger juridisk rådgivning vid arvstvister

Vi ger juridisk rådgivning vid arvstvister

På Elison Wahlin Advokatbyrå har vi mångårig erfarenhet av att hjälpa våra klienter med arvsrätt och att lösa arvstvister. Arvstvister ofta uppslitande med risk för skadade relationer i en tid av sorg. Det är därför viktigt att agera för att undvika en arvstvist. Ofta...

läs mer
Ny generation bunden av föräldrarnas hembudsklausul

Ny generation bunden av föräldrarnas hembudsklausul

Svea hovrätt har i en dom från den 26 oktober 2020 prövat om en gåvomottagare är bunden av en hembudsklausul som uppställts mot gåvogivaren när denne i ett tidigare skede fått fastighetsandelen i gåva. Bakgrunden till tvisten var att en pappa gav en fastighet i Värmdö...

läs mer

Kan vi hjälpa dig?