Uppsatspraktik
Start 9 Uppsatspraktik

Gör din uppsatspraktik hos oss

Ska du skriva uppsats inom ramen för juristprogrammet och är nyfiken på hur det är att arbeta som biträdande jurist på en advokatbyrå? Då ska du söka uppsatspraktik hos oss. Är du ambitiös, målmedveten och en god lagspelare? Ser du dig själv i en framtida karriär som skicklig jurist? Då ska du ta chansen och söka en praktikplats hos oss.

Våra erfarna jurister handleder gärna studenter i samband med examensarbete och uppsatsskrivande. Under praktiktiden får du även en god inblick i den dagliga verksamheten på Elison Wahlin Advokatbyrå och möjlighet att delta i olika projekt, interna utbildningar och sociala aktiviteter.

Vi erbjuder

Vi på Elison Wahlin Advokatbyrå i Göteborg erbjuder uppsatspraktik inom ramen för juristprogrammet. Välkommen med din ansökan!

Med gedigen erfarenhet och spetskompetens står Elison Wahlin Advokatbyrå för ett fullserviceerbjudande. Vi arbetar inom ett flertal olika rättsområden såsom affärsjuridik, arbetsrätt, arvs- och familjerätt, brottmål, fastighets- och entreprenadrätt, obestånd och tvistlösning.

Vår förhoppning är att uppsatspraktiken ska ge dig en värdefull och utvecklande erfarenhet i hur det är att arbeta på en juridisk byrå samt ge dig en insyn i vår kultur och värderingar. Vår arbetsmiljö är aktiv och omväxlande, med prestigelös social gemenskap.

Vi jobbar i team, och du kommer snabbt att bygga ett nätverk både inom din verksamhetsgrupp och med specialistkollegor från andra juridiska områden. Under praktiken kommer du få inblick i rollen som biträdande jurist, utföra juridiska uppgifter samt delta i utbildningar och sociala evenemang.

Du introduceras väl i arbetet genom ett omfattande introduktionsprogram samt med stöd av en erfaren och engagerad fadder som du alltid kan vända dig till för att få feedback. Upplägget av praktiken anpassar vi utefter dina önskemål och organisationens förutsättningar.

Vi söker dig som

  • Studerar på juristutbildning och ska skriva ditt examensarbete.
  • Har ett genuint intresse för affärsjuridik.
  • Har goda akademiska meriter.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du engagerad och motiveras av att hitta lösningar och leverera ett högkvalitativt resultat. Stort eget ansvar och frihet att ta egna initiativ är något du trivs med, samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla. Vi arbetar ofta i team och värdesätter därför social förmåga och laganda hos våra medarbetare. Du är noggrann och du uppskattar utmaningen att arbeta med komplexa frågeställningar där kraven på kvalitet är högt satta. Vi vet att mångfald är avgörande för vår framgång, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information
När du kontaktar oss vill vi gärna veta vilken period du vill praktisera, vilket rättsområde du är mest intresserad av, och vilket område du planerar att skriva din uppsats inom. Bifoga CV, personligt brev samt universitetsbetyg i din ansökan.

Hanteringen av ansökningar och intervjuer kommer ske löpande och vi ser fram mot att få dina handlingar så snart som möjligt. För ytterligare information, välkommen att kontakta Niclas Elison, niclas.elison@elisonwahlin.se

Kan vi hjälpa dig?