Finansiering och säkerhet
Start 9 Verksamhetsområden 9 Affärsjuridik 9 Finansiering och säkerhet

Finansiering och säkerhet

Vi bistår dig i frågor om finansiering och säkerhet. Vi kan hjälpa till att upprätta bland annat låneavtal, avbetalningskontrakt, pantförskrivningar, säkerhetsöverlåtelser och borgensförbindelser.

På Elison Wahlin Advokatbyrå med kontor i Göteborg och Kungsbacka har vi lång erfarenhet av att hjälpa våra klienter med finansiering och säkerhet. Tack vare vår erfarenhet kan vi hjälpa ditt företag från start och genom hela resan mot framgång.

Vi hjälper våra klienter att känna 
trygghet i sitt ägande av företag

Vilken finansiering är bäst för ditt företag?

När du väljer en viss typ av finansiering för ditt företag, oavsett om det gäller intern eller extern finansiering, bör du fundera över olika alternativ och vilka konsekvenser det blir för ditt företag. Vanliga alternativ är lån/kredit, bidrag eller riskkapital.

Väljer du att ta in externt kapital kan det innebära att ditt eget inflytande i företaget och dess verksamhet blir mindre och lån ska ju som bekant betalas tillbaka.

Vad bör man sätta som ekonomisk säkerhet?

Uppenbart kommer varje långivare efterfråga någon form av säkerhet för att ditt företag ska kunna låna. Ofta blir det aktuellt med någon slags pantförskrivning, säkerhetsöverlåtelse eller borgensförbindelse.

Kanske viktigaste ställningstagandet är vad och till vilken utsträckning en personlig borgen behövs. Detta är ett viktigt förhandlingsmoment där dina starka kort är en väl förberedd affärsplan och din möjlighet att göra trovärdiga prognoser och realistisk budget. Tänk också på att långivare tittar på ditt företags betalningsbeteende, skatteskulder och om du brukar betala fakturor för sent.

Behöver du hjälp med finansiering och säkerhet?

Elison Wahlin Advokatbyrå med kontor i Göteborg och Kungsbacka gör ditt affärsliv lite enklare. Det kan t.ex. gälla låneavtal, avbetalningskontrakt, pantförskrivningar, säkerhetsöverlåtelser och borgensförbindelser. Ofta bidrar vi också med stöd i förhandlingar rörande finansiering och säkerhet, t.ex. vad du bör förbereda inför mötet med dina framtida finansiärer.
Vi hjälper våra klienter att känna trygghet i sitt ägande av företag genom att bistå med både en juridisk och affärsmässig bedömning av bland annat finansieringslösningar.

Vi som jobbar med affärsjuridik

Alexander Nuija

Alexander Nuija

Vi har vår bas i Västsverige med kontor i Göteborg och Kungsbacka. Vi tar uppdrag i hela Sverige och även internationellt.

Kan vi hjälpa dig?