Bodelningsförrättare

Hem 9 Verksamhetsområden 9 Ekonomisk familjerätt 9 Bodelningsförrättare

Juridisk rådgivning inom familjerätt

Bodelningsförrättare i Göteborg, Kungsbacka och Halmstad

När man gifter sig är det svårt att föreställa sig att äktenskapet en dag kan ta slut. Om det ändå blir så behöver man normalt komma överens om en bodelning. För de som inte kan komma överens finns möjligheten att ansöka om bodelningsförrättare.
På Elison Wahlin Advokatbyrå med kontor i Göteborg och Kungsbacka har vi lång erfarenhet av att hjälpa våra klienter med familjerätt och bodelning. Vi åtar oss uppdrag som bodelningsförrättare.

Vi har lång erfarenhet att hjälpa våra klienter inom ekonomisk familjerätt

När behövs en Bodelningsförrättare?

Om parterna vid en skilsmässa eller när ett samboförhållande upphör inte kan komma överens med varandra om hur egendomen ska fördelas vid bodelningen kan båda eller någon av dem ansöka hos tingsrätten om att en bodelningsförrättare ska utses.

Bodelningsförrättaren undersöker om det är möjligt att uppnå en lösning i samförstånd. Är det inte möjligt fattar bodelningsförrättaren istället ett beslut om bodelning. Bodelningsförrättaren utgår då från gällande rätt och tar inga ovidkommande hänsyn.

Hur ersätts en bodelningsförrättare?

Enligt huvudregeln betalas kostnaden för bodelningsförrättaren med hälften var av parterna. Betalningsansvaret är solidariskt, vilket innebär att bodelningsförrättaren kan kräva den ena parten på betalning. Under vissa omständigheter kan ni beviljas ersättning för fem timmars arbete genom något som kallas ersättningsgaranti för bodelningsförrättare.

Behöver du hjälp av en bodelningsförrättare?

Givetvis är det ofta bäst om parterna i en bodelning kan komma överens. Om det inte går är det bra att veta att det finns en möjlighet att ansöka om bodelningsförrättare.
Hos oss på Elison Wahlin Advokatbyrå med kontor i Göteborg och Kungsbacka åtar vi oss uppdrag som bodelningsförrättare.

Vi som jobbar med familjerätt

Line Skaugrud Landevik

Line Skaugrud Landevik

Vi har vår bas i Västsverige med kontor i Göteborg och Kungsbacka. Vi tar uppdrag i hela Sverige och även internationellt.

Kan vi hjälpa dig?

Kunskapsbank

Lär dig mer inom rättsområdet i olika artiklar.

Nyheter

Senaste nytt på advokatbyrån.

Mer inom familjerätt

På advokatbyrån har vi flera jurister som är verksamma inom familjerätt. Läs mer inom rättsområdet på dessa sidor.