Arbetstillstånd

Arbetstillstånd

För att kunna arbeta i Sverige måste du ha ett arbetstillstånd. På Elison Wahlin Advokatbyrå med kontor i Göteborg och Kungsbacka har vi mycket goda kunskaper inom migrationsrätt och ärenden för arbetstillstånd.

Våra jurister talar flera olika språk. Behärskar vi inte ditt språk anlitar vi alltid kompetenta tolkar som biträder oss i vårt arbete.

Vad krävs för att få arbetstillstånd?

För det fall du vill arbeta i Sverige måste du ha ett arbetstillstånd. Ansökan om arbetstillstånd lämnas in hos Migrationsverket. I ärenden om arbetstillstånd kan du kan anlita oss som privat ombud. Vi på byrån har en gedigen vana av arbetstillståndsprocessen i Migrationsverket.

Huvudregeln är att man ansöker om och beviljas ett arbetstillstånd innan man reser in i Sverige. Det finns olika krav som ställs för arbetstagaren och arbetsgivaren som måste uppfyllas för att arbetstillstånd ska beviljas. Har man beviljats ett arbetstillstånd måste man ansöka om förlängning av arbetstillståndet om man vill fortsätta att arbeta i Sverige.

Behöver du hjälp med arbetstillstånd?

Hos oss på Elison Wahlin Advokatbyrå med kontor i Göteborg och Kungsbacka kan ni få hjälp med arbetstillstånd av våra jurister.

Vi som jobbar med migrationsrätt

Vi har vår bas i Västsverige med kontor i Göteborg och Kungsbacka. Vi tar uppdrag i hela Sverige och även internationellt.